Valmis WordPress-sivusto – maailman nopeimmilla palvelimilla, suomalaisella asiakaspalvelulla ja ilman mitään teknistä säätöä

Oma nettisivu pitäisi saada, WordPress-julkaisujärjestelmällä ja mahdollisesti myös verkkokaupalla. Kiitos! Monella suunnitelmat omasta sivustosta toteutuvat kuitenkin kiusallisen hankalasti. Miksi näin, WordPress-asiantuntija Joonas Vanhatapio?

– Ensimmäisiä nettisivujaan hankkivat eivät välttämättä tunne valmiiksi alan tekniikkaa ja termistöä. Mitä tarkoittaa vaikkapa domain tai webhotelli, mistä ne hommataan? Erilaisia palveluntarjoajia kyllä löytyy, mutta he puhuvat teknistä kieltä, joka tuntuu hankalalta.

Joonas Vanhatapio tietää mistä kertoo, sillä hänen vuonna 2016 avatussa WP-Cloud webhotellissa on useita satoja suomalaisten yritysten ja bloggareiden WordPress-sivustoja. Joukossa on niin vanhoja konkareita kuin WordPress-sivustonsa kanssa täysin nollasta aloittaneita.

– Meidän toimintamme eroaa muista webhotelleista jo siinä, että tarjoamme huippunopeasti toimivat WordPress-sivut käyttövalmiiksi asennettuna, ilman mitään teknistä säätöä. Käytämme moderneimpia saatavilla olevia teknologioita ja maailman nopeimpia saatavilla olevia palvelimia lunastaaksemme lupauksemme nopeasta ja turvallisesta sivustosta. Pyrimme olemaan edelläkävijöitä WordPress-hosting palveluntarjoajana.

– Useat webhotellipalveluntarjoajat tarjoavat ”WordPress Webhotellia” vain markkinointikeinona, jossa käytännössä sivusto vain asennetaan valmiiksi ja jätetään olemaan ilman minkäänlaista ylläpitoa, palvelinpuolen optimointeja ja WordPress-tukea. WP-Cloudin järjestelmät on rakennettu alusta alkaen WordPress mielessä ja henkilöstömme ovat WordPress-ammattilaisia.

– Asiakas voi keskittyä suoraan nettisivunsa sisältöjen luomiseen. WP-Cloudissa asiakkaalle toimitetaan tunnukset oman nettisivun WordPress-järjestelmään. Käyttäjältä ei vaadita teknistä osaamista, vaan tekniikka tulee käyttövalmiiksi asennettuna.

– Koodareille ja sivustojen kehittäjille toki tarjotaan heidän kaipaamansa WP-työkalut, kuten WP-Cli:n.

– Olen huomannut, että suurimmalle osalle tämä on se ensimmäinen syy, miksi WP-Cloud valitaan. Meiltä saa valmiin paketin ilman teknistä säätöä.

Premium-luokan webhotelli, jossa sivustosi pysyy turvassa hyökkäyksiltä

Toinen ja jopa painavampi syy valita nettisivustonsa hosting-palveluksi WP-Cloud on se, että webhotellin tietoturva on poikkeuksellisen hyvin järjestetty.

– Olemme keskittyneet pelkästään WordPressiin. Tämän vuoksi olemme pystyneet tekemään palvelinpuolella sivustojen turvallisuuden ja nopeuden kannalta tärkeitä säätöjä, joita perinteisissä kaikkea kaikille tarjoavissa webhotelleissa ei ole, Joonas Vanhatapio kertoo.

WordPress on maailman suosituin julkaisujärjestelmä. Asian kääntöpuolena hakkerit ovat kunnostautuneet hyökkäämään juuri WP-sisällönhallintajärjestelmän päällä toimiville nettisivuille. Hyökkäyksiä vastaan voi tehokkaasti suojautua valitsemalla laadukkaan webhotellin, sekä pitämällä WordPressin ja sen lisäosat jatkuvasti viimeisimpään versioon päivitettyinä.

– Tämä on erittäin tärkeää. Jos WordPressiä ja sen lisäosia ei pidä päivitettyinä, on todennäköistä, että sivusto hakkeroidaan jossain vaiheessa, asiantuntija alleviivaa.

– Sivut saattavat aluksi hidastua, niihin pääsee haittaohjelmia ja tulee muitakin haavoittuvuuksia puhumattakaan siitä, että nettisivuille ilmaantuu jotain epätoivottua sisältöä.

WP-Cloud on suomalainen WordPressiin erikoistunut hostingpalvelu, jossa huolehditaan siitä, että kaikkien asiakkaiden sivustoilla on käytössä WordPressin viimeisin versio sekä lisäosat ovat päivitetty. Myös sivujen varmuuskopiointi ja muut tekniset säädöt hoidetaan automaattisesti talon puolesta.

– Tämä palvelu sisältyy meillä tosiaankin jokaiseen webhotelli-pakettiin, pienimmästä WP Cloud Pro 1 -paketista lähtien.

Nykyinen WordPress-sivusto WP-Cloudiin ilman lisäkuluja

Webhotellilla on todella paljon merkitystä siinä, miten nopeasti oma nettisivu latautuu ja miten turvassa sivusto on. Tahmaisesti ja huonosti toimivat sivut karkottavat kävijöitä. Pahimmassa tapauksessa kävijä ei palaa, jos sivusto on ollut kerran kaatuneena tai sen latautuminen kestää liian kauan.

– Seuraamme sivustojen toimivuutta ennen ja jälkeen WP-Cloudiin siirtymisen ja keskimäärin sivustot nopeutuvat 2 -3x edelliseen palveluntarjoajaan verrattuna.

Tästä syystä monet ammattimaiset bloggaajat, WooCommerce-verkkokauppiaat ja muut WordPressin käyttäjät ovat siirtäneet sivustonsa hostingin WP-Cloudille. WP-Cloudissa sivut toimivat nopeasti ja varmasti, vaikka kävijämäärät olisivat suuria.

– Järjestelmämme seuraavat jokaisen sivuston toimivuutta muutaman minuutin välein ja saamme välittömästi tiedon mikäli sivustolla alkaa olemaan ruuhkaa tai jos esimerkiksi sivustolla tehty päivitys on aiheuttanut ongelmia. Käyttämämme välimuisti palvelee sivustot salamannopeasti myös silloin kuin sivustolle iskee ruuhkapiikki. Samaan aikaan sivusto saadaan täyteen toimintaan muutamien minuuttien sisällä ongelman havaitsemisesta.

WordPress-sivujen siirto WP-Cloudille on tehty mahdollisimman helpoksi.

– Hoidamme sivuston siirron ilman mitään lisämaksua, Joonas Vanhatapio sanoo. Siirtoa varten tarvitsemme vain WordPressin pääkäyttäjätunnukset & siirtoavaimen, jonka asiakas saa vanhalta palveluntarjoajalta pyytämällä.

Asiakaspalvelu toimii suomeksi, ja useimmiten viesteihin vastaa WordPress-asiantuntija Joonas Vanhatapio itse.

– Yhteyden saa chatissa, puhelimitse ja sähköpostitse. Olemme usein tavoitettavissa myös työaikojen ulkopuolella kriittisimmissä asioissa.

Miksi WordPress sopii sinun nettisivuillesi?

WordPressin suosio johtuu sen monipuolisista ominaisuuksista. Mitä nettisivuiltasi sitten haluatkin, WordPressillä se todennäköisimmin onnistuu.

Maailman suosituin julkaisujärjestelmä sisältää runsaasti valmiita ominaisuuksia, joita modernilla nettisivulla tarvitaan. Ja lisää löytyy maksuttomista ja maksullisista lisäosista, joita usein myös maallikot pystyvät itse sivustoillensa asentamaan.

Jos nettisivunsa kanssa kaipaa ammattilaisten apua, WordPress-osaajia löytyy pilvin pimein. WordPressin kanssa ei jää yhden toimijan loukkuun.

– Suurin osa mainostoimistoista osaa työskennellä WordPressin kanssa ja koodareita löytyy lähes joka paikasta, Joonas Vanhatapio lisää.

WP-Cloud tarjoaa ensisijaisena tuotteenaan WordPress-webhotellipalvelun ja lisäksi WordPress-asiantuntijatöitä joko itse tai yrityksen laajan ohjelmisto- ja mainostoimistopalveluverkoston kautta. 

Mitä tarkoittaa webhotelli?

– Webhotelli on paikka, missä nettisivut fyysisesti sijaitsevat. Käyttämämme palvelimet sijaitsevat fyysisesti Helsingissä.

Mitä tarkoittaa domain/verkkotunnus?

– Domainilla tarkoitetaan sivuston osoitetta, kuten esimerkiksi www.wp-cloud.fi

Miten tärkeää on pitää WordPress ja sen lisäosat päivitettyinä?

– Erittäin tärkeää. WordPressissä päivityksiä tulee jatkuvasti, ne liittyvät ominaisuuksiin mutta myös tietoturvaan. Jos WordPressiä ja sen lisäosia ei pidä päivitettyinä, on todennäköistä, että sivusto hakkeroidaan jossain vaiheessa. Sivut saattavat hidastua, niihin pääsee haittaohjelmia ja tulee muitakin haavoittuvuuksia puhumattakaan siitä, että sivut häviävät kokonaan.

Miten yleisesti WordPress-sivusto on hakkereiden tähtäimessä?

– Kaikista yleisimmin, koska WordPress on maailman käytetyin julkaisujärjestelmä. Noin 30% kaikista maailman verkkosivustoista ja noin 60 % sisällönhallintajärjestelmistä toimii WordPressillä. Siksi myös hakkerit ovat siitä kiinnostuneita.

Miksi sitten WordPressiä kannattaa käyttää?

– Koska WordPress on niin laajasti käytössä, sitä myös kehitetään kaikista eniten ja erilaisia lisäosia on valtavasti saatavilla. WordPress-sivuston pystyy kustomoimaan omaan tarpeeseen sopivaksi, oli tarve sitten pieni tai suuri. Myös lähes kaikki mainostoimistoista osaa tehdä teemat WordPressille ja osaavia koodareita löytyy lähes joka paikasta. WordPressin kanssa ei jää yhden toimijan loukkuun.

Miksi olette WP-Cloudissa keskittyneet pelkästään WordPressiin?

– Syynä on webhotellissamme olevien nettisivujen nopeus ja turvallisuus. Keskittämällä webhotellipalvelun pelkästään WordPress-sivustoihin, pystymme tekemään palvelinpuolella vain WordPress-sivustoja nopeuttavia ja suojaavia säätöjä, joihin kaikkea kaikille -webhotellitarjoajat eivät yllä. Seuraamme jatkuvasti haavoittuvuuksien ilmaantumista ja lisäosat päivitetään heti niiden ilmestyttyä.

Siirrä sivustosi WP-Cloudiin ja sano
hyvästit hitaudelle ja tekniselle säädölle

Tilaa tästä

”Me WP-Cloudilla teemme kaikkemme jotta asiakkaan ei tarvitse tehdä teknistä säätöä ja samalla tarjota kaikenkattavan WordPress-palvelun joka toimii tehokkaasti.”

– Joonas Vanhatapio / WP-Cloud