Verkkotunnus

15.00 alv 0% / vuosi

Tilaa verkkosivustollesi sopiva .fi, .com, .net tai .org verkkotunnus. Myös muut verkkotunnuspäätteet pyynnöstä asiakaspalvelun kautta.

Tilaus hoituu lisäämällä tämän tuotteen ostoskoriin. Haluamaasi verkkotunnusta kysytään kassalla maksun yhteydessä.

tuotetunnus (SKU) VERKKOTUNNUS Osastot: ,

Kuvaus

Kuka voi hakea fi-verkkotunnusta?

Kaikki yritykset, yhteisöt ja yksityishenkilöt kotipaikasta riippumatta voivat rekisteröidä itselleen fi-verkkotunnuksen. Rekisteröiminen tapahtuu verkkotunnusvälittäjän kautta. Verkkotunnusvälittäjä on taho, joka merkitsee asiakkaidensa puolesta verkkotunnuksia Viestintäviraston ylläpitämään verkkotunnusrekisteriin. Välittäjä ylläpitää asiakkaidensa verkkotunnuksia ja tarjoaa niihin liittyviä palveluita (sähköposti, nimipalvelimet, verkkosivutila ym.). Toimimme virallisena verkkotunnusvälittäjänä.

Mitä voi hakea?

Fi-verkkotunnuksen hankkiva käyttäjä vastaa itse siitä, ettei verkkotunnus oikeudettomasti perustu toisen suojattuun nimeen tai tavaramerkkiin. Myös verkkotunnuksissa sallitut merkit on selkeästi määritelty.

Huolehdi, että haluamasi fi-verkkotunnus rekisteröintihetkellä

  • ei ole toisen suojattu nimi tai tavaramerkki
  • ei muistuta toisen suojattua nimeä tai tavaramerkkiä siten, että sinun voitaisiin tulkita rekisteröineen verkkotunnuksesi hyötymis- tai vahingoittamistarkoituksessa.

Verkkotunnuksessa sallittuja merkkejä ovat

  • kirjaimet a–z
  • numerot 0–9
  • tavuviiva-miinusmerkki (-).

Sallittuja kansallisia merkkejä ovat

  • kirjaimet å, ä ja ö
  • Suomessa puhuttavan saamen kielen merkit.

Lainmukaisuuden varmistaminen

Lain perusteella suojattuja ovat:

Huomaathan, että yritys- ja yhteisötietojärjestelmästä löytyy muualtakin kuin kauppa- ja säätiörekistereistä peräisin olevaa tietoa. Esimerkiksi pelkästään verohallinnon rekisteriin merkitty nimi ei ole suojattu.

Verkkotunnuksen uusiminen

FI-verkkotunnus on voimassa 1 – 5 vuotta. Saat Viestintävirastolta hyvissä ajoin muistutuksen uusimisesta ilmoittamiisi yhteystietoihin. Huolehdimme verkkotunnuksen uusimisen puolestasi, joten sinun ei tarvitse muistaa asiaa.

Verkkotunnuksen siirtäminen / Verkkotunnusvälittäjän vaihtaminen

Verkkotunnuksen käyttäjä voi vapaasti vaihtaa verkkotunnusvälittäjää, eikä siihen edellytetä erityistä syytä. Vanha välittäjä osallistuu vaihtoprosessiin luomalla välittäjän vaihtoavaimen ja antamalle sen tiedoksi uudelle välittäjälle. Välittäjän vaihtoavain on verkkotunnuskohtainen koodi, joten se on muodostettava jokaisesta toiselle välittäjälle siirrettävästä verkkotunnuksesta erikseen.

Hoidamme verkkotunnuksen siirron puolestasi ilmaiseksi meille.

Verkkotunnuksen irtisanominen

Fi-verkkotunnuksen käyttäjä voi halutessaan irtisanoa verkkotunnuksensa ennen voimassaolon päättymistä. Välittäjä poistaa verkkotunnuksen käyttäjän pyynnöstä Viestintäviraston rekisteristä.