010 235 6688 wp@wp-cloud.fi

Näin pääset alkuun WP-Cloudia käytettäessä

Miten WP-Cloud käytännössä eroaa tavallisista webhotellipalveluntarjoajista? Mitä tapahtuu tilauksen jälkeen? Olemassa olevan WordPress-sivuston siirto WP-Cloudiin? Onko käytössä cPanel- tai Plesk-hallintapaneelia?

WordPress ylläpidettynä turvallisesti WP-Cloudissa

WordPress on ylivoimaisesti maailman suosituin julkaisujärjestelmä. Sen vuoksi myös hakkerit maailmanlaajuisesti hyökkäävät nimenomaan WordPressiä käyttäviin sivustoihin. Hyökkäyksiltä voi kuitenkin suojautua käyttämällä laadukasta webhotellia, ja pitämällä sivuston käyttämän julkaisujärjestelmän ajantasalla. 

Me WP-Cloudilla olemme keskittyneet pelkästään WordPress-sivustojen ylläpitoon. Tämän vuoksi olemme pystyneet tekemään palvelinpuolella sivustojen turvallisuuden ja nopeuden kannalta tärkeitä säätöjä, joita perinteisissä kaikkea kaikille tarjoavissa webhotelleissa ei ole. Mainittakoon esimerkkeinä palvelintason huippunopea älykäs välimuistijärjestelmä, palvelunestohyökkäysten automaattinen torjuminen, WordPress-sivustojen tietoturvan automaattinen kovennus, sekä sivustojen liikenteen jatkuva automaattinen monitorointi. 

WP-Cloudilla huolehditaan siitä, että kaikkien asiakkaiden sivustoilla on käytössä WordPressin viimeisin versio sekä lisäosat ja teemat automatisoidusti testaten. Seuraamme myös sivustoilla esiintyviä tietoturvahaavoittuvuuksia ja siten voimme myös proaktiivisesti varmistaa että ne paikataan mahdollisimman pian haavoittuvuuden löytymisen jälkeen. Myös sivujen varmuuskopiointi ja muut tekniset säädöt hoidetaan automaattisesti puolestamme.

Tein WordPress-tilauksen, milloin saan sivuston käyttööni?

WP-Cloudin saat lähes aina käyttöön lähes heti tilauksen jälkeen, mikäli valitset uuden WordPress-asennuksen. Siirrettävien sivustojen osalta luomme sivuston valmiiksi siirron yhteydessä. Tilauksen jälkeen verkkotunnus rekisteröidään tai siirretään hallintaamme ja DNS-ohjaukset hoidetaan. Verkkotunnukseen tehtävissä muutoksissa useimmiten kuluu yleensä eniten aikaa, jonka vuoksi kaikilla tilatuilla sivustoilla on käytössään myös väliaikainen osoite (muotoa sivusto.zoner.site), jossa sivustoa voi jo alkaa rakentamaan heti palvelimen käyttöönoton jälkeen.

Olemassa olevan WordPress-sivuston siirto

WP-Cloudissa jokaiseen WordPress-sivustotilaukseen kuuluu yksi (1) maksuton sivuston siirto toiselta palveluntarjoajalta WP-Cloudiin. Huolehdimme puolestasi kaikista teknisistä toimenpiteistä siirron aikana, jolloin voit keskittyä normaaliin liiketoimintaasi asiantuntijoiden siirtäessä sivustoasi. Sivuston siirrossa WP-Cloud-palvelimelle kestää sivuston koosta riippuen 5 – 30 minuuttia, jona aikana sivuston toimintaan tulee katkos. Sivuston siirtoa varten riittää että toimitat tilauksen yhteydessä siirrettävän sivuston pääkäyttäjätunnukset. 

 

Sivuston siirto käyttämällä All-In-One WP Migration-lisäosaa (helpoin)

1.) Asenna lisäosa WordPressin ohjausnäkymän kautta kohdasta Lisäosat -> Lisää uusi -> All-In-One WP Migration -> Asenna -> Ota käyttöön

2.) Tee sivustosta siirrettävä varmuuskopiotiedosto vasemman laidan ”All-In-One WP Migration” -> ”Export”-painikkeen takaa (Export to -> File). Tämän jälkeen lisäosa luo sivustostasi siirrettävän tiedostopaketin ja valmistumisen merkiksi näytölle tulee viesti ”Download now”.

3.) Kopioi latauspainikkeen linkki klikkaamalla hiiren oikealla painikkeella

4.) Lähetä siirtotiedoston linkki WP-Cloudin tukeen niin siirrämme sivustosi.

 

* Huomioithan että sivustoon tehtävät muutokset siirtotiedoston ottamisen jälkeen eivät siirry WP-Cloudiin!

** Mikäli haluat siirron tehtävän mahdollisimman lyhyellä katkolla sivuston toimivuuteen, ota yhteyttä asiakaspalveluumme jotta voimme organisoida sivuston siirron sinulle sopivaan ajankohtaan.

Sivuston siirto .tar / .sql-tiedostoilla (edistynyt)

Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää All-In-One WP Migration-lisäosaa, voit luoda sivustostasi siirrettävän tiedostopaketin seuraavasti. Pyydä tarvittaessa apua vanhalta palveluntarjoajaltasi.

1.) Luo sivuston tiedostoista .tar tai .tar.gz tai .zip -paketti

2.) Luo sivuston tietokannasta .sql -päätteinen tiedosto. Saat .sql tiedoston esimerkiksi käyttämällä phpMyAdmin-työkalua, (suositus) WP-Cli-työkalua (wp db export) tai käyttämällä mysql-komentoa SSH:n kautta komentoriviltä. 

3.) Siirrä molemmat tiedostot sivuston tiedostojuureen, jotta siirtotyökalumme voi hakea sen HTTP/HTTPS-yhteyden kautta. 

4.) Jaa linkit ladattaviin tiedostoihin WP-Cloudin asiakaspalveluun, niin siirrämme sivuston ja teemme tarvittavat tekniset muutokset sivuston siirron onnistumiseksi.

Sivuston manuaalinen siirto (edistynyt)

1.) Tilaa WordPress-paketti normaalisti verkkosivustomme kautta

2.) Tilauksen valmistuttua saat sähköpostiisi palvelimen IP-osoitteet, väliaikaisen kirjautumisosoitteen, WordPress-sivuston tunnukset, sekä SSH-avaimen, jolla voit ottaa SSH/SFTP-yhteyden palvelimeen. Käytössäsi olevalla väliaikaisella osoitteella (sivustonimi.zoner.site), jossa voit testata siirtoa ennen sen julkaisemista ensisijaiselle verkkotunnukselle.

3.) Siirrä WordPress-sivuston tiedostot ja tietokanta palvelimelle SFTP:n avulla. 

4.) Palauta tietokanta käyttämällä WP-Cli-työkalua (wp db import tiedostonimi.sql). Tietokannan tunnukset löytyvät sinulle luodun sivuston wp-config.php-tiedostosta. Tarvittaessa pyydä uudet MySQL-tunnukset asiakaspalvelustamme.

5.) Kun olet varmistunut sivuston toimivuudesta, muuta käyttämänne nimipalvelimet osoittamaan sähköpostissa olleisiin IP-osoitteisiin. Sivusto aktivoi automaattisesti sivuston SSL-varmenteen kun nimipalvelimet osoittavat uudelle palvelimelle.

 

* Lisääthän myös staging. CNAME @ -tietueen, jos haluat Staging-/Dev-ympäristön käyttöönne.

Onko WP-Cloudissa cPanelia, Pleskiä tai vastaavaa hallintapaneelia?

WP-Cloudin palvelinympäristö on rakennettu täysin alusta alkaen WordPressiä varten, jonka vuoksi käytössä ei ole kaupallisia hallintapaneeleita, joissa vastaavia optimointeja ei voida tehdä teknisesti. Kaikki tarvittavat toiminnot voidaan suorittaa joko suoraan WordPressin hallintanäkymässä WP-Cloud-lisäosan avulla, ottamalla komentoriviyhteyden palvelimeen SSH:n avulla tai yksinkertaisesti ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Osio 1 : Näin pääset alkuun WP-Cloudia käytettäessä

Miten WP-Cloud käytännössä eroaa tavallisista webhotellipalveluntarjoajista? Mitä tapahtuu tilauksen jälkeen? Olemassa olevan WordPress-sivuston siirto WP-Cloudiin? Onko käytössä cPanel- tai Plesk-hallintapaneelia? Varmuuskopiot? 

Osio 2 : Cloudflaren käyttö

Mikä on Cloudflare? Miten Cloudflare vaikuttaa WordPress-sivustoni toimintaan? Kuinka muutan DNS-tietueita ja Cloudflaren asetuksia? Voinko poistaa käytöstä Cloudflaren välimuistin? Mikä on Railgun?

Osio 3 : WP-Cloud-lisäosa

Miksi sivustollani näkyy ohjausnäkymässä WP-Cloud-painike? Mitä voin tehdä WP-Cloud-lisäosalla? Voinko poistaa WP-Cloud-lisäosan?

Osio 4 : Palvelinkomennot / SSH

Miten otan yhteyden palvelimeen SSH:lla WP-Cloudissa? Miten päivitän Staging-tilan tuotantotilaan? Mitä komentoja palvelimelta löytyy? 

Osio 5 : WordPress-kehittäjän työkalut WP-Cloudissa

WP-Cloudin palvelikokoonpanoa mietittäessä halusimme tarjota kehittäjille kaikki hyödylliset työkalut sivustojen kehittämiseen ja testaamiseen. Jokaiseen palvelupakettiin sisältyy mm. SSH/SFTP, WP-Cli, Git, sekä maksuton Staging-ympäristö.

WP-Cloudin kanssa on vaivatonta ja tehokasta toimia. Palvelut saa heti käyttöön halutussa laajuudessa ja asiakaspalvelu on tehokasta. Joonaksen kanssa on mukava kehittää yritystoiminnan sähköistä puolta. Suosittelen!

Jani Siivola

CEO, Reddo Partners Oy

Hain ja mietin mistä saan domainin ja webhotellin kunnes törmäsin WP-Cloudin Joonakseen. Suomalaista työtä ja erinomaiset meriitit, tämä mies osaa asiansa. Asiakaspalvelukin toimii muutaman sekunnin viiveellä, joten on pakko kehua!

Mihari Pohjola

Yrittäjä, Raksanalle

WP-Cloudin WordPress-hosting on ehdottomasti paras ratkaisu kun tavoitteena on rakentaa Woocommerce-verkkokauppa tai palvelu- tai digituotteen myyntisivu!

Marko Pyhäjärvi

Yrityskonsultti, Nitro 24/7

WP-Cloudin palvelut ovat helposti saavutettavissa nopean ja asiantuntevan viestinnän kautta.

Olen käyttänyt pääasiassa pikaviestejä selvittääkseni tarvekokonaisuuttani ja niistä Joonas on pystynyt kuvaamaan tarpeelliset osat palveluina ja ratkaisuehdotus on ollut aina soveltuva ja erinomaisesti toimiva

Timo Markkula

Yrittäjä, Growmore Oy

Ota yhteyttä WP-Cloudin tukeen

Jätä yhteystietosi, niin keskustellaan tarkemmin WordPress-sivuston ylläpitotarpeestasi. Asiantuntijamme ottavat sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

 

Yhteydenotto