010 235 6688 wp@wp-cloud.fi

WP-Cloud WordPress-kehittäjälle

WP-Cloudin palvelikokoonpanoa mietittäessä halusimme tarjota kehittäjille kaikki hyödylliset työkalut sivustojen kehittämiseen ja testaamiseen. Jokaiseen palvelupakettiin sisältyy mm. SSH/SFTP, WP-Cli, Git, sekä maksuton Staging-ympäristö.

WordPress-kehittäjän työkalupakki

Me WP-Cloudilla pyrimme tekemään WordPress-palvelustamme mahdollisimman helppokäyttöisen loppukäyttäjälle ja erinomaisen palvelinympäristön kehittäjälle sivuston rakentamiseksi. 

Palvelinkokoonpano

Jokainen sivusto saa käyttöönsä oman WordPress-optimoidun palvelinympäristön ja sivustojen käytössä on tehokas MariaDB-klusteri, jolloin kaikki palvelimen tehot jäävät yksinomaan sivuston PHP-suoritukseen. 

Cloudflare CDN, palvelinvälimuisti & objektivälimuisti

Mikäli sivuston käytössä on Cloudflare, tulee siihen aktivoida ”Development mode”-päälle tehtäessä sivustolle visuaalisia muutoksia. 

Palvelintasolla toimiva muutamien minuuttien välein päivittyvät välimuistijärjestelmä tallentaa sivuston sisällön staattisena HTML-tiedostona ja tarjoaa välimuistitetun version sivustolle tuleville kävijöille, jotka 1.) eivät ole kirjautuneena sisään, 2.) PHP:n sessio ei ole aktiivisena, sekä 3.) tiettyjä evästeitä ei olla asetettuna.  

Palvelimella on myös käytettävissä Redis-palvelimen tarjoama objektivälimuisti. Sivustoille on oletuksena asennettu (ei aktivoitu) Redis Cache-lisäosa, joka mahdollistaa objektivälimuistin käyttöönoton asetuksista ”Asetukset” -> ”Redis” -> ”Enable object cache”

Huomioithan että kaikki sivustot/lisäosat eivät ole yhteensopivia Redis-välimuistin kanssa, joten varmista sivuston toiminta mikäli päätät käyttää objektivälimuistia. 

(BETA) Staging- / Development-ympäristö

Jokaisen sivuston käytössä on maksuton Staging-ympäristö, joka on suunniteltu sivuston ominaisuuksien testaukseen ennen muutosten tekoa tuotantoversioon. Erinomainen käyttökohde stagingille on sivuston uuden ulkoasun, lisäosan ja päivitysten testaus.

Tuotantoympäristössä WordPressin ohjausnäkymässä näkyy ylälaidassa ”Production”-tila aktivoituna, jolloin alavalikosta voit valita vaihtoehdon ”Update staging environment”, jolloin Staging-sivusto poistetaan ja kopioidaan ajantasainen versio tuotantotilasta Staging-tilaan.

Vastaavasti Staging-puolella voit suorittaa migraation Staging-tilasta tuotantotilaan valitsemalla ohjausnäkymässä ”Staging” -> ”Push changes to Production environment”. 

Vaihtoehtoisesti voit suorittaa tuotanto- & staging-tilojen päivitykset SSH:n avulla käyttämällä komentoja ”wp-live-to-staging”, sekä ”wp-staging-to-live”

Konfiguraatiomuutokset

Sivustokohtaisia muutoksia voit tehdä nginxiin luomalla ”nginx.conf”-tiedoston /data/$DOMAIN/nginx/ -kansioon. 

Käynnistä palvelut sen jälkeen komennolla wp-reload-services

Puuttuuko kokoonpanosta jotain?

Kuulemme mielellämme palautetta palvelinympäristöstä ja jokainen kehitysehdotus otetaan harkintaan. 

Kehitysehdotuksia voit lähettää sähköpostitse wp@wp-cloud.fi tai jättämällä ehdotuksen palautteena alla olevan lomakkeen kautta.

Osio 1 : Näin pääset alkuun WP-Cloudia käytettäessä

Miten WP-Cloud käytännössä eroaa tavallisista webhotellipalveluntarjoajista? Mitä tapahtuu tilauksen jälkeen? Olemassa olevan WordPress-sivuston siirto WP-Cloudiin? Onko käytössä cPanel- tai Plesk-hallintapaneelia? Varmuuskopiot? 

Osio 2 : Cloudflaren käyttö

Mikä on Cloudflare? Miten Cloudflare vaikuttaa WordPress-sivustoni toimintaan? Kuinka muutan DNS-tietueita ja Cloudflaren asetuksia? Voinko poistaa käytöstä Cloudflaren välimuistin? Mikä on Railgun?

Osio 3 : WP-Cloud-lisäosa

Miksi sivustollani näkyy ohjausnäkymässä WP-Cloud-painike? Mitä voin tehdä WP-Cloud-lisäosalla? Voinko poistaa WP-Cloud-lisäosan?

Osio 4 : Palvelinkomennot / SSH

Miten otan yhteyden palvelimeen SSH:lla WP-Cloudissa? Miten päivitän Staging-tilan tuotantotilaan? Mitä komentoja palvelimelta löytyy? 

Osio 5 : WordPress-kehittäjän työkalut WP-Cloudissa

WP-Cloudin palvelikokoonpanoa mietittäessä halusimme tarjota kehittäjille kaikki hyödylliset työkalut sivustojen kehittämiseen ja testaamiseen. Jokaiseen palvelupakettiin sisältyy mm. SSH/SFTP, WP-Cli, Git, sekä maksuton Staging-ympäristö.

WP-Cloudin kanssa on vaivatonta ja tehokasta toimia. Palvelut saa heti käyttöön halutussa laajuudessa ja asiakaspalvelu on tehokasta. Joonaksen kanssa on mukava kehittää yritystoiminnan sähköistä puolta. Suosittelen!

Jani Siivola

CEO, Reddo Partners Oy

Hain ja mietin mistä saan domainin ja webhotellin kunnes törmäsin WP-Cloudin Joonakseen. Suomalaista työtä ja erinomaiset meriitit, tämä mies osaa asiansa. Asiakaspalvelukin toimii muutaman sekunnin viiveellä, joten on pakko kehua!

Mihari Pohjola

Yrittäjä, Raksanalle

WP-Cloudin WordPress-hosting on ehdottomasti paras ratkaisu kun tavoitteena on rakentaa Woocommerce-verkkokauppa tai palvelu- tai digituotteen myyntisivu!

Marko Pyhäjärvi

Yrityskonsultti, Nitro 24/7

WP-Cloudin palvelut ovat helposti saavutettavissa nopean ja asiantuntevan viestinnän kautta.

Olen käyttänyt pääasiassa pikaviestejä selvittääkseni tarvekokonaisuuttani ja niistä Joonas on pystynyt kuvaamaan tarpeelliset osat palveluina ja ratkaisuehdotus on ollut aina soveltuva ja erinomaisesti toimiva

Timo Markkula

Yrittäjä, Growmore Oy

Ota yhteyttä WP-Cloudin tukeen

Jätä yhteystietosi, niin keskustellaan tarkemmin WordPress-sivuston ylläpitotarpeestasi. Asiantuntijamme ottavat sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

 

Yhteydenotto