010 235 6688 wp@wp-cloud.fi

Cloudflaren käyttö WP-Cloudissa

Mikä on Cloudflare? Miten Cloudflare vaikuttaa WordPress-sivustoni toimintaan? Kuinka muutan DNS-tietueita ja Cloudflaren asetuksia? Voinko poistaa käytöstä Cloudflaren välimuistin? Mikä on Railgun?

Cloudflare tuo suojaa ja nopeuttaa sivustoasi

WP-Cloud on tehnyt yhteistyösopimuksen Cloudflaren kanssa. Cloudflarella on yli 150 datakeskusta ympäri maailman, jakaen liikennette miljoonille sivustoille ja estäen palvelunestohyökkäyksiä päivittäin. Cloudflare toimii ”siltana” loppukäyttäjän ja palvelimen välillä minimoiden fyysisen sijainnin aiheuttaman viiveen (CDN ) sisällönjakoverkosto), aktivoiden sivustoa nopeuttavia toimenpiteitä sekä estäen vaarallisten bottien pääsyn sivustolle kokonaan.

Miten Cloudflare vaikuttaa WordPress-sivustoni toimintaan?

Cloudflare tallentaa sivuston staattiset tiedostot (tyylitiedostot, skriptit ja mediatiedostot) datakeskuksiin, jolloin kävijän käydessä sivuilla staattiset resurssit latautuvat huomattavasti nopeammin kuin ilman Cloudflarea. Parhaiten Cloudflaresta hyötyvät ne sivustot joilla käy paljon ”botti/-roskaliikennettä”, runsaasti mediasisältöä sisältävät sivustot, sekä kansainvälisesti toimivat sivustot. 

Huomioithan että kun teet muutoksia sivustosi ulkoasuun, ulkoasu ei välttämättä päivity välittömästi mikäli Cloudflare on käytössä. Saat aktivoitua Cloudflaren kehitystilaan kirjautumalla hallintapaneeliin ja valitsemalla ”Caching”-painikeen ja valitsemalla ”Purge cache” -> Purge all, sekä alempana sivulla aktivoimalla ”Development mode”:n. Tällöin kaikki pyynnöt menevät suoraan palvelimelle, eikä välimuisti ole käytössä seuraavaan 3 tuntiin.

Kuinka muutan DNS-tietueita ja Cloudflaren asetuksia?

Voit muuttaa DNS-tietueita helposti Cloudflaren tarjoaman hallintapaneelin kautta kirjautumalla sisään käytössäsi olevalla sähköpostiosoitteella, valitsemalla muokattavan sivuston ja valitsemalla haluamasi toimenpiteen hallintapaneelin ylälaidan valikosta.

Voinko poistaa käytöstä Cloudflaren välimuistin?

Voit poistaa Cloudflaren välimuistin ja muut ominaisuudet käytöstä kirjautumalla sisään Cloudflaren hallintapaneeliin, valitsemalla DNS-välilehden ja klikkaamalla kerran kaikkien oranssien pilvien päältä, jolloin ne muuttuvat harmaiksi. Pilven ollessa harmaa kaikki sivuston liikenne menee suoraan palvelimelle, jolloin Cloudflare toimii vain perinteisenä DNS-palvelimena. Halutessasi voit myös käyttää Suomessa sijaitsevaa Zonerin DNS-palvelua lisämaksusta. 

Mikä on Cloudflare Railgun™?

Tavalliset sisällönjakoverkostot saavat jaettua vain sivustojen staattiset tiedostot, aiheuttaen huomattavaa viivettä sivunlatauksessa sisällönjakoverkoston toimiessa ylimääräisenä ”pysäkkinä” (proxy) matkalla palvelimelle. Cloudflaren kehittämällä Railgun™-teknologialla ongelma saadaan ratkaisua, sillä sen avulla Cloudflaren datakeskuksista on jatkuvasti käynnissä oleva suora TCP-yhteys Helsingissä sijaitsevaan ylläpitämäämme Railgun™-palvelimeen, mahdollistaen huomattavasti nopeammat sivunlataukset ja pienentäen TTFB (time-to-first-byte) aikaa verrattuna Cloudflaren käyttöön ilman Railgun™-teknologiaa. 

<script><!-- [et_pb_line_break_holder] -->jQuery(function($){<!-- [et_pb_line_break_holder] --> $('.et_pb_accordion .et_pb_toggle_open').addClass('et_pb_toggle_close').removeClass('et_pb_toggle_open');<!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- [et_pb_line_break_holder] --> $('.et_pb_accordion .et_pb_toggle').click(function() {<!-- [et_pb_line_break_holder] --> $this = $(this);<!-- [et_pb_line_break_holder] --> setTimeout(function(){<!-- [et_pb_line_break_holder] --> $this.closest('.et_pb_accordion').removeClass('et_pb_accordion_toggling');<!-- [et_pb_line_break_holder] --> },700);<!-- [et_pb_line_break_holder] --> });<!-- [et_pb_line_break_holder] -->});<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script>

Osio 1 : Näin pääset alkuun WP-Cloudia käytettäessä

Miten WP-Cloud käytännössä eroaa tavallisista webhotellipalveluntarjoajista? Mitä tapahtuu tilauksen jälkeen? Olemassa olevan WordPress-sivuston siirto WP-Cloudiin? Onko käytössä cPanel- tai Plesk-hallintapaneelia? Varmuuskopiot? 

Osio 2 : Cloudflaren käyttö

Mikä on Cloudflare? Miten Cloudflare vaikuttaa WordPress-sivustoni toimintaan? Kuinka muutan DNS-tietueita ja Cloudflaren asetuksia? Voinko poistaa käytöstä Cloudflaren välimuistin? Mikä on Railgun?

Osio 3 : WP-Cloud-lisäosa

Miksi sivustollani näkyy ohjausnäkymässä WP-Cloud-painike? Mitä voin tehdä WP-Cloud-lisäosalla? Voinko poistaa WP-Cloud-lisäosan?

Osio 4 : Palvelinkomennot / SSH

Miten otan yhteyden palvelimeen SSH:lla WP-Cloudissa? Miten päivitän Staging-tilan tuotantotilaan? Mitä komentoja palvelimelta löytyy? 

Osio 5 : WordPress-kehittäjän työkalut WP-Cloudissa

WP-Cloudin palvelikokoonpanoa mietittäessä halusimme tarjota kehittäjille kaikki hyödylliset työkalut sivustojen kehittämiseen ja testaamiseen. Jokaiseen palvelupakettiin sisältyy mm. SSH/SFTP, WP-Cli, Git, sekä maksuton Staging-ympäristö.

WP-Cloudin kanssa on vaivatonta ja tehokasta toimia. Palvelut saa heti käyttöön halutussa laajuudessa ja asiakaspalvelu on tehokasta. Joonaksen kanssa on mukava kehittää yritystoiminnan sähköistä puolta. Suosittelen!

Jani Siivola

CEO, Reddo Partners Oy

Hain ja mietin mistä saan domainin ja webhotellin kunnes törmäsin WP-Cloudin Joonakseen. Suomalaista työtä ja erinomaiset meriitit, tämä mies osaa asiansa. Asiakaspalvelukin toimii muutaman sekunnin viiveellä, joten on pakko kehua!

Mihari Pohjola

Yrittäjä, Raksanalle

WP-Cloudin WordPress-hosting on ehdottomasti paras ratkaisu kun tavoitteena on rakentaa Woocommerce-verkkokauppa tai palvelu- tai digituotteen myyntisivu!

Marko Pyhäjärvi

Yrityskonsultti, Nitro 24/7

WP-Cloudin palvelut ovat helposti saavutettavissa nopean ja asiantuntevan viestinnän kautta.

Olen käyttänyt pääasiassa pikaviestejä selvittääkseni tarvekokonaisuuttani ja niistä Joonas on pystynyt kuvaamaan tarpeelliset osat palveluina ja ratkaisuehdotus on ollut aina soveltuva ja erinomaisesti toimiva

Timo Markkula

Yrittäjä, Growmore Oy

Ota yhteyttä WP-Cloudin tukeen

Jätä yhteystietosi, niin keskustellaan tarkemmin WordPress-sivuston ylläpitotarpeestasi. Asiantuntijamme ottavat sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

 

Yhteydenotto