010 235 6688 wp@wp-cloud.fi

Mikä on HTTPS ja miksi siitä pitäisi edes välittää?

Selatessasi internetiä saatat joskus huomata selaimesi osoiterivillä vihreän lukon kuvakkeen – se tarkoittaa, että sivusto käyttää HTTPS-protokollaa. Se tarkoittaa sitä, että yhteys asiakkaan tietokoneen/mobiililaitteen ja sivuston välillä on suojattu, eikä hakkeri voi lukea asiakkaan sivustolla käsittelemiä tietoja. HTTPS suojaa internetin sivuistoista lähes puolet. Lähtökohtainen ongelma on ollut sertifikaatin hankkimisen vaikeus ja kallis hinta, joka on nostanut kynnystä hankkia sertifikaatti suojaamaan verkkosivustoa. Nykyisin sertifikaatin voi saada erittäin helposti. Meille sivustosi turvallisuus on tärkeä asia. Siksi kaikkiin webhotellipaketteihimme kuuluu ilmainen sertifikaatti, joka suojaa sivustosi ja nostaa sivustosi Googlen hakutuloksissa ylöspäin.

Miksi tarvisin sertifikaatin verkkosivustoani varten?

  1. Google Chrome tulee varoittamaan jokaisesta suojaamattomasta verkkosivustosta punaisella kolmiolla ja varoituskyltillä (kts. alempaa)
  2. Tämän vuoden aikana Google alkoi suosimaan sivustoja, jotka käyttävät https-protokollaa. Toisin sanottuna, asiakkaat löytävät Googlen hausta todennäköisemmin kahdesta yrityksestä sen, joka käyttää suojausta.
  3. Se suojaa sivustosi täysin. Kaikki salasanat, käyttäjätiedot ja rekisterit kulkevat täysin suojattuna, eikä kolmas osapuoli (hakkeri) voi nähdä mitä käyttäjäsi sivustollasi tekee. 
  4. HTTPS voi estää sivustosi hakkeroinnin, kun käyttämäsi web-palveluntarjoaja käyttää HSTS-suojausta, joka pakottaa kaiken suojaamattoman liikenteen suojatulle sivustolle.

 

Tammikuu 2017

Tammikuussa 2017 Google Chrome-selain merkitsee varoituksella kaikki suojaamattomat sivustot, joissa on salasanakirjautuminen tai kysytään pankkitietoja.

 

Sivustot, jotka eivät käytä HTTPS-protokollaa merkitään "Not secure"-merkinnällä tammikuusta 2017 lähtien

Myöhemmin KAIKKI suojaamattomat sivustot

Googlen visiona on ajan myötä muuttaa kaikki verkossa kulkeva liikenne suojatuksi. Siksi Google Chrome tulee ottamaan käyttöön punaisen varoituskolmion KAIKILLA SUOJAAMATTOMILLA sivustoilla. Kyllä, myös yrityksesi sivuilla, mikäli sitä ei ole suojattu käyttäen https:// teknologiaa.

Ilman HTTPS-protokollaa olevat sivut merkitään lopulta punaisella kolmiolla. Nyt on aika päivittää sivustosi suojaus.

 


 

 

Tilaa täysin suojattu webhotelli meiltä

Lähde: Moving towards a more secure web  Syyskuun 8, 2016