(09) 23165541 [email protected]
Kuinka otan käyttöön nopeutetut mobiilisivut: AMP

Kuinka otan käyttöön nopeutetut mobiilisivut: AMP

Mikä on AMP / Accelerated Mobile Pages / Nopeutetut mobiilisivustot?

The Accelerated Mobile Pages-projektin tavoitteena on mahdollistaa verkkosivuston latautuminen välittömästi mobiililaitteilla. Internet on hidas monilla ihmisillä ja kaikilla ei ole mahdollisuutta käyttää nopeita 4G-yhteyksiä. Mahdollistakseen mobiilisivuston latautumisen välittämästo, AMP poistaa kaiken turhan koodin sivustolta ja tarjoaa vain sivuston sisällön selkeässä näytön kokoon mukautuvassa ulkoasussa. AMP-sivut näyttävät erittäin riisutuilta verkkosivustoilta tämän vuoksi. Kaikki mainosalustat ja analytiikkasovellukset eivät välttämättä toimi AMP-sivuilla.

Verkkosivustosi siis näyttää artikkelin AMP-sivuna vain mobiililaitteilla. Esimerkki AMP-sivustosta mobiililaitteen näkymässä on tässä.

Verkkosivustosi siis näyttää artikkelin AMP-sivuna vain mobiililaitteilla. Esimerkki AMP-sivustosta mobiililaitteen näkymässä on tässä.

Miksi käyttäisin AMP-tekniikkaa sivustollani?

  • Sivusto latautuu lähes välittömästi
  • Google nostaa AMP-tekniikkaa käyttävät sivustot ylöspäin hakutuloksissa

AMP tuo erityisesti lisäarvoa bloggaajille, uutissivustoille ja muille verkkosivustoille, joilla julkaistaan artikkeleita.

AMP-käyttöönotto (Accelerated Mobile Pages)

  1. Kirjaudu sisään WordPress-sivustosi hallintapaneeliin
  2. Lisäosat –> Lisää uusi –> Etsi ”AMP” (Kehittäjä: Automattic)
  3. Asenna & ota käyttöön. Blogipostauksesi on käytettävissä AMP-muodossa välittömästi ja voit muokata AMP-sivujen ulkoasua WordPressissä helposti kohassa: Ulkoasu –> AMP

 

Yoast SEO-integraatio

Mikäli käytät Yoast SEO-lisäosaa, tarvitset ylimääräisen lisäosan täyden hakukoneintegraation varmistamiseksi.

Asenna lisäosa ”Glue for Yoast SEO & AMP” varmistaaksesi täyden toiminnallisuuden, jotta hakukoneet löytävät myös uudet AMP-artikkelisi ja osaavat näyttää ne hakutuloksissa mobiililaitteilla.

4 kohtaa: Kuinka parannat näkyvyyttäsi Googlessa

4 kohtaa: Kuinka parannat näkyvyyttäsi Googlessa

Google-näkyvyys on jokaisen yrityksen kriittinen kohta löydettävyyden kannalta. Kuinka näkyvyyttä voi parantaa? Tässä muutama vinkki:

SSL-sertifikaatti

Sivuston turvallisuuden voit varmistaa vihreästä lukosta selaimesi osoitepalkissa. Tällöin sivusto suojaa kaiken liikenteen sinun ja verkkosivuston välillä
Sivuston turvallisuuden voit varmistaa vihreästä lukosta selaimesi osoitepalkissa. Tällöin sivusto suojaa kaiken liikenteen sinun ja verkkosivuston välillä

Google suosii sivustoja, jotka käyttävät HTTPS-suojausta hakutuloksissaan verrattuna suojaamattomiin http-sivuihin. Meiltä saat SSL-sertifikaatin ilmaiseksi kaikkiin webhotellipaketteihin.

 

Google My Business, Google Webmaster & Bing for Business

Voit saada yrityksesi tiedot näkyviin Googleen "korttina"
Voit saada yrityksesi tiedot näkyviin Googleen ”korttina”

Google My Business on maksuton ja helppokäyttöinen työkalu, jonka avulla yritykset, brändit, taiteilijat ja organisaatiot voivat hallita verkkonäkyvyyttään Googlen palveluissa, kuten haussa ja Mapsissa. Google tarjoaa palvelullaan yrityksille mahdollisuutta erottautua Google-haussa näkyvillä tietokorteilla, kuten yläpuolisessa kuvassa. Voit käyttää palvelua vaikkei sinulla olisi edes verkkosivustoa!

Bing Business & Google Webmaster tuottavat arvokkaita raportteja sivustosi toimivuudesta ja parannusehdotuksia sivustosi laadun parantamisesksi ja hakusana-analyysin. Näet selkeästi millä hakusanoilla asiakkaasi ovat sivustoasi  hakeneet ja päätyneet sivullesi. Lisäksi Google Analytics on hyödyllinen analytiikkatyökalu, jolla saat kattavat raportit sivustolla vierailijoista ja mistä he sivullesi saapuvat.

 

Verkkosivuston tekninen rakenne ja nopeus

Kaikki kuvat & videot kannattaa pakata mahdollisimman pieneen muotoon välttyäkseen sivuston hidastumiselta. Monet julkaisujärjestelmät optimoivat kuvat ja niihin usein onkin saatavilla lisäosia sivuston optimoimiseksi. Esimerkiksi WordPress-julkaisujärjestelmä optimoi kuvat jo lähettäessä ja tarjoaa ilmaisia lisäosia sivuston nopeuttamiseksi, kuten WP Super Cache & Autoptimize.

Sivuston nopeuteen vaikuttaa myös huomattavasti palvelimen sijainti ja siihen liitetty verkkoyhteys. Esimerkiksi Amerikasta ostettu webhotelli ei vastaa läheskään yhtä nopeaa, kuin esimerkiksi Euroopassa sijaitseva webhotelli. Omat webhotellimme sijaitsevat varmistettujen nopeiden yhteyksien päässä.

Voit testata nykyisen sivustosi nopeuden Googlen PageSpeed Insightsista

 

Mobiili, mobiili & vielä kerran mobiili

Lähes kolmasosa verkkoliikenteestä tulee mobiililaitteista ja sen määrä liikenteestä kasvaa jatkuvasti. Siksi onkin äärimmäisen tärkeää, että verkkosivustosi skaalautuu näytölle sopivaksi laitteesta riippumatta = Responsiivinen. Google suosii mobiilihaussa responsiivisia sivustoja, jotka ovat optimoituja mobiililaitteen näytölle

Lähde: Net Market Share, Elokuu 2016

 

Anna meidän tehdä hakukoneoptimointi puolestasi ja siirrä sivustosi meille. Toteutamme myös tarpeisiisi sopivan verkkosivuston haluamillasi ominaisuuksilla. Ota rohkeasti yhteyttä!

Joonas Vanhatapio
Y-tunnus: 2774108-7
[email protected]
(09) 2316 5541 (klo 16-24)