010 235 6688 wp@wp-cloud.fi
Kuinka otan käyttöön ilmaiseksi Web Push-ilmoitukset?

Kuinka otan käyttöön ilmaiseksi Web Push-ilmoitukset?

Mobiililaitteista tutut Web Push-ilmoitukset ovat kasvattaneet runsaasti suosiotaan uutena erinomaisena markkinointityökaluna. Niiden avulla voidaan saada sivustolla vierailevat sitoutumaan & palaamaan sivustolle uusien ilmoitusten avulla. Web Push-ilmoituksilla saadaan sitoutettua kävijöitä tehokkaammin kuin esimerkiksi sähköpostimarkkinnoinnin avulla, koska listan kokoamiseen ei tarvita sähköpostia. Eikä sen käyttöönotto vaadi kuin 5 – 15 minuuttia WordPress-sivustollasi! Ryhdy siis toimeen ja päihitä kilpailijasi uusimmalla markkinointiteknologialla.

Viimeisen 12 vuoden aikana web push notifikaatioiden suosio on kasvanut

 

Mikä on Push-ilmoitus?

Push-ilmoituksilla voit kontaktoida sivustolla vierailijoita helposti julkaistessasi uutta sisältöä tai voit lähettää kustomoituja viestejä sivustollasi vierailijoille, jotka ovat hyväksyneet Push-viestien lähetyksen. Push-ilmoitukset ovat mobiililaitteista tuttu teknologia, jolloin saat ilmoituksen puhelimesi lukitusnäyttöön esimerkiksi uudesta sähköpostista tai Facebook-postauksesta. Nykyään sen suosio on levinnyt ja teknologia on vakiinnuttanut paikkansa Google Chromen, Safarin ja Mozilla Firefoxin keskuudessa myös pöytäkoneilla. Lisäksi Web Push-teknologia toimii ainakin Google Chromen mobiiliversiolla Android-käyttöjärjestelmässä. iPhonella ilmoitukset eivät vielä toistaiseksi toimi.

Web Push Notifikaatioiden tuetut selaimet: Chrome, Firefox, Safari. Opera & Edge-tuki tulossa pian

Tällä hetkellä tuetut selaimet Web Push-ilmoituksille

Web Push Notifikaatioiden toimintaperiaate

Voit lähettää ilmoituksia sivustollasi kävijöille helposti käyttäen OneSignalin-hallintapaneelia. Voit lähettää täysin maksutta rajoittamattomasti ilmoituksia/markkinointiviestejä, tehdä A/B-testausta ja ajastaa ilmoituksia tiettyyn päivään/kellonaikaan!

 

Kuinka otan Web Push-ilmoitukset blogissani/verkkosivustollani/verkkokaupassani käyttöön?

OneSignal Web Push Notifications

Käytämme esimerkissämme OneSignal-nimistä lisäosaa, joka tarjoaa kattavat ominaisuudet ja yksinkertaisen hallintanäkymän. Notifikaatioiden määrää ei olla rajoitettu ja sen avulla voidaan myös tehdä A/B-testauksia & automatisoida viestien lähetyksiä.

Ja kaiken lisäksi se on täysin maksuton.

Sen käyttöönottoon tarvitset 5 – 15 minuuttia.

 1. WordPressin hallintapaneelissa Lisäosat -> Lisää uusi –> Etsi OneSignal – Free Web Push Notifications 
 2. Asenna –> Ota käyttöön
  OneSignal Web Push Notifikaatioiden asennus
 3. WordPressin hallintapaneeli: Vasemman palkki –> ”OneSignal Push” –> ”Chrome & Firefox Push”
 4. Seuraa lisäosan ohjeita luomalla tunnus OneSignalin palveluun –> Login –> Luo ”app” haluamallasi nimellä –> Website Push –> Google Chrome + Firefox –>
 5. Syötä WordPress-sivustosi URL-osoite ja notifikaatioissa näkyvä oletuskuva
 6. Tallenna
 7. Sinua kysytään valitsemaan ”SDK”, valitse WordPress ja Seuraava
 8. Kopioi Rest API Key & Your App ID-talteen, tulet tarvitsemaan näitä kohta.
 9. Jätä välilehti auki ja siirry takaisin WordPressin hallintaan, valitse vasemmasta palkista ”OneSignal Push” ja valitse ”Configuration”-välilehti
 10. Syötä sivulle äsken kopioimasi App ID & Rest API Key ja tallenna
 11. Siirry omalle sivullesi käyttäen Google Chromea tai Firefoxia ja sinun pitäisi nähdä ”Sivustosiosoite.fi haluaa lähettää ilmoituksia”, klikkaa Salli
 12. Tämän jälkeen saat ilmoituksen tilauksen onnistumisesta Web Push-notifikaationa näyttösi oikeaan alareunaan
 13. Tämän jälkeen siirry takaisin OneSignal-palvelun välilehdelle ja paina ”Check Subscribed Users”. Sinun tulisi nähdä onnitteluviesti ja voit painaa ”Done”-painiketta vahvistaaksesi tallennuksen.
 14. Safari-selainta varten voit tehdä saman prosessin, mutta valitsemalla ”Apple Safari” OneSignalin sivuilta kohdasta ”App Settings” -> Platforms –> ”Configure”
  1. Saat määrityksen jälkeen ”Apple Safari”-kohdan alle näkyviin ”Web ID”-kohdan, kopioi sen arvo
  2. Siirry WordPressin asetuksiin takaisin ja mene uudelleen OneSignal Push –> Configuration –> Liitä Safari Web ID paikalleen

Olet nyt valmis lähettämään Web Push-ilmoituksia sivustollasi kävijöille, jotka ovat hyväksyneet viestien vastaanoton. Voit nyt myös artikkelia luodessa lähettää ilmoituksen kaikille ”seuraajillesi” valitsemalla ”Send notification on post publish” kirjoitettaessa artikkelia.

OneSignal mahdollistaa monipuolisen markkinoinnin helposti

OneSignal mahdollistaa monipuolisen markkinoinnin helposti

OneSignalin omassa palvelussa voit seurata ”seuraajiesi” määrää.

 

Mikäli tarvitset apua Push-ilmoitusten määrittämisessä, ota yhteyttä niin autamme.

info@wp-cloud.fi

Miksi Google Chrome kertoo sivuston olevan ”Ei turvallinen”

Miksi Google Chrome kertoo sivuston olevan ”Ei turvallinen”

Mikä on HTTPS ja miksi siitä pitäisi edes välittää?

Selatessasi internetiä saatat joskus huomata selaimesi osoiterivillä vihreän lukon kuvakkeen – se tarkoittaa, että sivusto käyttää HTTPS-protokollaa. Se tarkoittaa sitä, että yhteys asiakkaan tietokoneen/mobiililaitteen ja sivuston välillä on suojattu, eikä hakkeri voi lukea asiakkaan sivustolla käsittelemiä tietoja. HTTPS suojaa internetin sivuistoista lähes puolet. Lähtökohtainen ongelma on ollut sertifikaatin hankkimisen vaikeus ja kallis hinta, joka on nostanut kynnystä hankkia sertifikaatti suojaamaan verkkosivustoa. Nykyisin sertifikaatin voi saada erittäin helposti. Meille sivustosi turvallisuus on tärkeä asia. Siksi kaikkiin webhotellipaketteihimme kuuluu ilmainen sertifikaatti, joka suojaa sivustosi ja nostaa sivustosi Googlen hakutuloksissa ylöspäin.

Miksi tarvisin sertifikaatin verkkosivustoani varten?

 1. Google Chrome tulee varoittamaan jokaisesta suojaamattomasta verkkosivustosta punaisella kolmiolla ja varoituskyltillä (kts. alempaa)
 2. Tämän vuoden aikana Google alkoi suosimaan sivustoja, jotka käyttävät https-protokollaa. Toisin sanottuna, asiakkaat löytävät Googlen hausta todennäköisemmin kahdesta yrityksestä sen, joka käyttää suojausta.
 3. Se suojaa sivustosi täysin. Kaikki salasanat, käyttäjätiedot ja rekisterit kulkevat täysin suojattuna, eikä kolmas osapuoli (hakkeri) voi nähdä mitä käyttäjäsi sivustollasi tekee. 
 4. HTTPS voi estää sivustosi hakkeroinnin, kun käyttämäsi web-palveluntarjoaja käyttää HSTS-suojausta, joka pakottaa kaiken suojaamattoman liikenteen suojatulle sivustolle.

 

Tammikuu 2017

Tammikuussa 2017 Google Chrome-selain merkitsee varoituksella kaikki suojaamattomat sivustot, joissa on salasanakirjautuminen tai kysytään pankkitietoja.

 

Sivustot, jotka eivät käytä HTTPS-protokollaa merkitään "Not secure"-merkinnällä tammikuusta 2017 lähtien

Myöhemmin KAIKKI suojaamattomat sivustot

Googlen visiona on ajan myötä muuttaa kaikki verkossa kulkeva liikenne suojatuksi. Siksi Google Chrome tulee ottamaan käyttöön punaisen varoituskolmion KAIKILLA SUOJAAMATTOMILLA sivustoilla. Kyllä, myös yrityksesi sivuilla, mikäli sitä ei ole suojattu käyttäen https:// teknologiaa.

Ilman HTTPS-protokollaa olevat sivut merkitään lopulta punaisella kolmiolla. Nyt on aika päivittää sivustosi suojaus.

 


 

 

Tilaa täysin suojattu webhotelli meiltä

Lähde: Moving towards a more secure web  Syyskuun 8, 2016